Wanneer ik een foundation selecteert, wil ik dat het goed werkt met mijn huid. Mijn foundation moet er zo natuurlijk mogelijk eruit zien. De meeste foundations zijn gebaseerd op olie, siliconen of op waterbasis. Als ik de verkeerde foundation gebruikt voor mijn huidtype, zie ik er misschien als een rommeltje eruit. Daarom is het nodig dat ik weet welke foundation ik nodig heb.

Begrijpen van de ondertoon
Voordat ik een foundation kiest, bepaal ik eerst een paar dingen over mijn huid, zoals de ondertoon. Hoewel het oppervlakte van mijn huid van kleur kan veranderen vanwege veel dingen, zoals blootstelling aan de elementen of acne, blijf me ondertoon altijd hetzelfde. Daarom zal het bepalen van mijn ondertoon mij helpen de juiste foundation te kiezen. Er zijn drie type ondertonen waaronder ik kan vallen namelijk:

  • koel. Wat betekent dat me huid meer blauw, rood of roze is.
  • warm, wat betekent dat mijn huid meer goud, geel of perzik is
  • neutraal, wat betekent dat mijn huid een combinatie van koele en warme kleuren zal hebben

Olie gebaseerde foundation voor een droge huid
Er zijn olie gebaseerde foundation die prima werken op een droge huid. Dit heb ik een tijdje terug zelf meegemaakt toen ik nog op de make-up school zat. Ik gebruik deze op olie gebaseerde foundation nog altijd voor mezelf en voor mensen die ik op moet maken en ze houden ook er van. Op olie gebaseerde foundation biedt echt een goede dekking. Zo heb je dat bepaalde merken de hele dag meegaan en goed werken op warme dagen. Andere merken werken goed voor gemengde huidtypes en zijn zacht voor de huid die gevoelig is voor rosacea. Wanneer olie fungeert als de basis van een foundation, betekent dit dat de make-up meestal een beetje dikker of vetter is dan een standaard foundation op waterbasis. Het betekent echter niet dat een foundation op olie basis er vettig uitziet wanneer het op de huid wordt aangebracht. Met de juiste toepassing en aandacht kan een op olie gebaseerde foundation eigenlijk heel licht op de huid gaan. Een op olie gebaseerde foundation is niet voor een ieder geschikt. Omdat olie langzamer op de huid doordringt dan water, heeft het de mogelijkheid om echt op de top van de huid te zitten en ervoor te zorgen dat ik me glad en glanzend kan voelen als ik niet dat beetje extra vocht nodig heb. Maar voor vrouwen met een droge huid kan een op olie gebaseerde foundation het verschil zijn tussen een saaie, platte finish. Als ik merk dat mijn huid overdag stervende is voor wat extra vocht, kan het gebruik van een foundation op basis van olie precies datgene zijn wat ik nodig heb. Het kan ook het ontstaan van rimpels verminderen.

Kiezen van mijn foundation
De beste foundation voor mij is degene die in me huid verdwijnt. Foundation mag niet gezien worden, het moet gelijkwaardig canvas bieden om op te werken. Ik maak gebruik van de stalen op me kaaklijn om te bepalen welke foundation het beste bij me huid past. Dit is de foundation kleur die het best vlekken en roodheid bedekt terwijl deze er natuurlijk uitziet. Mocht het zijn dat de winkel geen testers heeft, koop ik een paar tinten tegelijk, zodat ik ze thuis kan uitproberen en vergelijken. Of ik nu de verkeerde hebt gekocht en niet kan retourneren of ik ben bezig met het afmaken van een oudere fles, kan ik de kleur van de foundation aanpassen om een betere match te creëren voor mijn huid. Een manier om de foundation lichter te maken, is door het met een natte spons in plaats van met mijn vingers aan te brengen. Door het te mengen kan ik het ook lichter maken met: moisturizer, grondverf, een lichtere foundation, concealer of afwerking poeder.

Met zoveel assortimenten foundation formules die er zijn kan het moeilijk zijn om te weten wat het beste is. Maak gebruik van deze expertise van mij om je te helpen bepalen welke foundation formule je moet gebruiken op basis van je unieke huidtype, huidproblemen, leeftijd, de mate van dekking die je nodig hebt en meer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.