Make-up heeft tot doel om het uiterlijk te verfraaien en zijn er, mede door het talloze aanbod aan producten, een groot aantal manieren waarop dat plaats kan vinden. Zo vindt de ene een eenvoudige lipstick al voldoende terwijl anderen weer een compleet ander “gezicht” opzetten voor uit huis te gaan. Een ieder zijn eigen smaak en zorgt deze diversiteit er ook voor dat er zoveel vraag is naar verschillende make-up producten, maar zeker ook de nodige adviezen op het gebied van beauty. Er zijn echter genoeg voorbeelden te noemen waar beauty en make-up niet op de juiste wijze naar voren worden gebracht en het gewenst effect niet bepaald positief te noemen is:

  1. Geen rekening houden met de tint van jouw huid: bij het aanbrengen van de laag foundation mag je weliswaar kiezen voor een afwijkende tint dan jouw originele huidskleur, maar zal het verschil wel niet te veel moeten zijn.
  2. Vergeten waterbestendige make-up te gebruiken: een prachtig opgemaakt gezicht zal bijna letterlijk verwateren wanneer je geen rekening houdt met de omstandigheden waaronder je eruit zult moeten treden.
  3. Verkeerde kledingkeuze: de combinatie kleding en make-up is cruciaal voor het juist effect en wordt vaker nog op het laatste moment het besluit genomen om van kleding te wisselen terwijl de make-up al aangebracht is.
  4. Niet goed opgemaakt haar: een ware nachtmerrie voor de beauty queens is een slecht zittend kapsel die helemaal niet strookt met de opmaak van het gezicht en de kleding die gedragen wordt.
  5. Laat jouw wenkbrauwen niet te veel uitschieten: misschien wel het eerste wat opvalt aan het uiterlijk zijn de wenkbrauwen en dienen die daarom ook niet te opvallend zijn bijgewerkt.
  6. Ga niet in alle haast puistjes zitten open te krabben: de huid zal opzwellen en het nog moeilijker maken deze “oneven heden” te verbergen.
  7. Optimale gezichtsreiniging is belangrijk: zorg er dus voor dat het gezicht steeds van alle make-up wordt ontdaan.
  8. Zorg voor een goede belichting voor de spiegel: je zult heus niet de eerste zijn die door een slechte verlichting bij het opmaken plekjes zal vergeten.
  9. Gebruik nooit te veel make-up: dit geldt voor de wat oudere dames die veel make-up gebruiken om rimpels weg te werken.
  10. Wees bescheiden: voorzichtig zijn dus met al te felle kleuren en zorg er ook voor om niet te veel parfum te gebruiken.

Ik kan nog eindeloos doorgaan met tips en adviezen voor een stralend uiterlijk, maar zijn de bovengenoemde 10 wel even de meest belangrijke die bovendien ook nog eenvoudig op te volgen zijn. Eenvoud siert immers de mens en zijn vrouwen daar zeker geen uitzondering op!