Voor veel van ons geldt dat we uit gemak zucht blijven bij de zorgverzekering die ons goed bevalt. Wat ook logisch is, want wie tevreden is blijft toch? Voor de mensen die altijd op zoek zijn naar de beste prijs-kwaliteit verhouding, is overstappen juist een logische keuze. Want waarom zou je te veel betalen als het elders goedkoper kan? Om je te helpen bij de afwegingen geef ik jou een lijstje van de goedkoopste zorgverzekeringen.

1.      De goedkoopste zorgverzekering van 2020!

Degene die zich de goedkoopste zorgverzekering van Nederland mag noemen, anno 2020, is ZieZo van Zilverenkruis. Hier ben je €83,25 kwijt met een eigen risico van €885. Ga je liever voor het standaard eigen risico? Dan betaal je bij deze partij €105,25.

Wat biedt ZieZo dan aan? Voor deze bedragen krijg een ‘ZieZo’ selectief pakket. Dit houdt in dat je bij een beperkt aantal ziekenhuizen gedekt bent voor zorgverlening. Dit zijn dan de ziekenhuizen waarmee een contract met afspraken is afgesloten hierover. Wil je toch (eenmalig) zorg krijgen dichtbij huis, maar er is geen gecontracteerde partij? Dan krijg je gemiddeld 75% vergoed van het afgesproken tarief.  Daarnaast bestel je benodigde hulpmiddelen online bij een geselecteerde leverancier. Klik hier voor de goedkoopste zorgverzekering.

2.      Naturapolis, maar wel 100% vrije zorgkeuze

Als tweede op de lijst staat Ditzo. Hier betaal je €90,40 in combinatie met het hoogste eigen risico. Bij de standaard eigenrisico betaal je een zorgpremie van €107,90.

Ook hier wordt zorg 100% vergoed bij alle ziekenhuizen en alle zorgverleners met contract. Ditzo geeft wel aan dat je altijd zelf mag kiezen bij welk van deze partijen je dan graag zorg wil ontvangen. Ook bestel je hier een aantal hulpmiddelen verplicht online.

3.      Just Basic: goedkope maar complete basis zorgverzekering

En op nummer drie staat: JustBasic. Je betaalt een zorgpremie van €87,95 bij een eigen risico van €885. Dit is goedkoper dan bij ‘Ditzo’, maar deze partij is wel weer duurder bij het standaard eigen risico van €385. De kosten die je dan hier betaald zijn €107,95.

Ook hier gelden dezelfde afspraken als bij de zorgverzekeraars hierboven. Wel heeft deze partij een ruim aanbod in gecontracteerde zorgverleners. Doordat zij met 45.000 zorgverleners een contract hebben afgesloten, zeggen zij dat er altijd wel een goede zorgverlener bij jou in de buurt te vinden is.

Benieuwd naar de rest van het rijtje: goedkoopste zorgverzekeringen? Lees meer over de prijzen en het aanbod op: Vergelijkdezorgverzekeringen.nl

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.