Een facelift is een chirurgische procedure waarmee de verzakte huid van je gezicht weer strak en elastisch gemaakt wordt. En ook al mag ouder worden gevierd worden, er zijn veel mensen die zich van binnen veel jonger voelen dan ze er van buiten uit zien. In dat geval is een facelift één van de manieren om dit op te lossen. Deze keuze is persoonlijk. Een goede kliniek voert geen operatie uit totdat ze uitgebreid met je gesproken hebben en exact weten wat je wilt. Het resultaat is een strakke kaaklijn, een jongere huid en een frisse uitstraling. 

Wanneer is een facelift nodig?

Onder worden is natuurlijk en een facelift is nooit echt nodig. Er zijn echter veel oorzaken van het verslappen van de huid van je gezicht. Als je daar grote problemen mee hebt en je nog niet klaar bent om een ouder uiterlijk te hebben, is een facelift een optie. Een verslapte huid ontstaat door overmatig drinken en roken of als de huid veel aan de zon is blootgesteld. Maar erfelijke aanleg is hier ook een oorzaak van, zowel als vitaminegebrek of gewichtsverlies. Wat voor jou ook de reden is, nadat de procedure is afgerond krijg je snel je zelfvertrouwen terug.

Hoe wordt de ingreep uitgevoerd?

Er zijn verschillende soorten faceliften en je bepaalt samen met de chirurg welke voor jou het beste is. De S-lift richt zich alleen op de huid van de wang, terwijl bij andere procedures ook de hals meenemen. Het is een poliklinische behandeling wat betekent dat je tijdelijk wordt opgenomen. Tijdens de operatie wordt de huid van de hals en de wangen verwijderd en de overtollige huid wordt verwijderd. Daarna wordt alles weer op zijn plek teruggebracht en gehecht. Het is dan ook niet vreemd dat de operatie onder verdoving wordt uitgevoerd. De operatie neemt minimaal 1,5 uur in beslag. Na een paar uur herstel in het ziekenhuis mag je weer naar huis.

De nazorg

Een facelift is een vrij ingrijpende operatie. Dat zie je doordat je gezicht na de operatie gezwollen is en strak aanvoelt. Je hebt waarschijnlijk last van napijn en dat kun je met simpele pijnstillers tegengaan. Binnen een paar weken zullen de zwelling en de blauwe plekken wegtrekken. Het is verstandig om de eerste drie weken geen zware inspanningen te doen en als je gezond leeft zie je het beste resultaat. Dat betekent niet roken en drinken en gezond eten. Je mag geen warme dranken drinken en intensief kauwen. Je kunt binnen twee weken weer met een normaal gezicht over straat, maar stel dit niet bloot aan zonlicht, zonnebank of sauna.

Een gratis adviesgesprek

Het besluit om een facelift uit te laten voeren is iets waar je lang bij stil moet staan. Misschien denk je er al een tijdje over na en is het tijd om met een specialist te spreken. Dat is de eerste stap en een goede kliniek biedt je een gratis adviesgesprek aan. Vanaf dat moment is de keuze om wel of niet een facelift uit te voeren persoonlijk. Naderhand kun je weer vol zelfvertrouwen de deur uit en is je gezicht weer een exacte weerspiegeling van hoe je je voelt.

Kijk voor meer informatie op Skin-Surgery.nl.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.