De kans dat je weleens van Collageen hebt gehoord, is relatief groot, want dit is namelijk een van de meest voorkomende eiwitten. Maar liefst 30% van alle eiwitten in het menselijk lichaam valt onder de noemer collageen. Het lichaam maakt dan ook voornamelijk zelf collageen aan tot een leeftijd van ongeveer 25 jaar. Nadat deze leeftijd bereikt is, zijn er verschillende mogelijkheden om via voeding en supplementen ervoor te zorgen dat het lichaam nog voldoende collageen binnenkrijgt. Er is zeker genoeg reden om hier tijd en aandacht aan te besteden, want aan collageen zitten zeer veel voordelen. Collageen is terug te vinden in diverse soorten voeding, zoals bijvoorbeeld bladgroenten, maar meer nog in dierlijke producten, zoals in rood vlees en in bouillon.

Collageen helpt bij het herstellen van een beschadigde darmwand

Klachten die gerelateerd zijn aan de darmen zijn  vaak ontzettend vervelend en ongemakkelijk. Een lekkende darm, is hier een voorbeeld van. Klachten die hierbij kunnen optreden, zijn onder andere brandend maagzuur. Brandend maagzuur komt in tegenstelling wat veel mensen denken niet door een teveel, maar door een gebrek aan maagzuur. Collageen poeder kopen kan hierbij klachten verhelpen. Collageen helpt het herstellen van een beschadigde darmwand en zorgt voor het herstel van de slijmvliezen. Het gebruik van collageen supplementen is dan ook een absolute aanrader in dit geval.

Houd de huid elastisch en bestrijd rimpels en cellulitis

We willen er natuurlijk altijd zo goed mogelijk uit zien. Het lichaam bepaalt echter zelf merendeels hoe en waar het groeit en zaken als rimpels, maar ook striae en cellulitis zijn nu eenmaal niet te voorkomen en horen er nu eenmaal bij. Collageen is essentieel voor het bindweefsel in het lichaam. Bij bindweefsel denken de meeste mensen aan gewrichten, kraakbeen en botten, maar ook in de huid is bindweefsel essentieel. Naar mate we ouder worden maakt het lichaam steeds minder collageen aan en wordt de huid steeds minder elastisch. Een gevolg hiervan is onder andere rimpels en cellulitis. Door extra collageen te nemen via voeding en supplementen is het mogelijk deze ontwikkeling uit te stellen en de huis elastisch te houden en zodoende rimpels voorkomen op natuurlijke wijze. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.