hard work

Voor veel mensen is een tatoeage een deel van hun persoonlijke verhaal dat ze niet zouden willen veranderen. We kunnen het echter niet allemaal altijd goed doen. De gedachte aan het verwijderen van een tatoeage met een laser kan ontmoedigend zijn, maar als je het goed aanpakt, hoeft dat niet zo te zijn. In feite reageert uw lichaam op de behandeling door samen te werken met de laser om het proces te versnellen.

De laser dringt door in de bovenste lagen van uw huid en breekt de inkt af. Zodra de inktdeeltjes kleiner zijn, richt het immuunsysteem van het lichaam zich op deze deeltjes en vernietigt ze met speciale witte bloedcellen die macrofagen worden genoemd. Dit is waar uw lichaam uw hulp nodig heeft. Hier laten we je de manieren zien waarop je het tatoeage verwijderingsproces kunt versnellen.

1. Vermijd blootstelling van het behandelde gebied aan de zon

Blootstelling aan de zon verhoogt het melaninegehalte in de huid, dat de ultraviolette straling van de zon absorbeert. Als u overweegt om uw tatoeage met laser te laten verwijderen, is het van vitaal belang dat er tijdens de procedure niet te veel melanine in uw huid aanwezig is. Niet alleen zal het voor de laser moeilijker zijn om het inktpigment af te breken, maar een verhoogd melaninegehalte maakt uw huid ook gevoeliger voor verbranding. Om uw tatoeage efficiënt en veilig te laten verwijderen, in zo weinig mogelijk sessies, wordt aanbevolen dat u het getatoeëerde gebied uit de zon houdt gedurende ten minste zes weken voordat u met uw behandeling begint.

2. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Hoewel een verband tussen tatoeageverwijdering en lichaamsbeweging misschien niet meteen duidelijk is, is wat lichaamsbeweging doet het immuunsysteem verbeteren door de cellen in je lichaam te stimuleren die vreemde lichamen aanvallen, waaronder afgebroken tatoeage-inkt. Een paar keer per week naar de sportschool, of zelfs gewoon een half uur per dag wandelen, kan het genezingsproces versnellen.

3. Slaap goed

Gebrek aan slaap heeft een negatief effect op het immuunsysteem, waardoor we minder goed in staat zijn om bacteriën te bestrijden en vatbaarder zijn voor infecties. Sommige mensen hebben meer slaap nodig dan anderen, maar zeven uur per nacht wordt verondersteld het ideaal te zijn. Minder dan zes uur, en je immuunsysteem kan eronder beginnen te lijden. Enkele tips om de kwantiteit en de kwaliteit van uw slaap te verbeteren, zijn onder meer een regelmatige routine, zoals elke dag op dezelfde tijd gaan slapen en opstaan. Vermijd stimulerende middelen zoals cafeïne en nicotine voordat u naar bed gaat, en zorg ervoor dat uw televisie en computer uit staan, zodat u in een rustgevende, slaapbevorderende omgeving kunt gaan slapen.

4. Drink veel water

Je immuunsysteem heeft een goede hydratatie nodig om efficiënt te kunnen werken, maar water kan helpen om het tatoeage verwijderingsproces op allerlei manieren te versnellen. Het verhoogt je nierfunctie, waardoor ze gifstoffen zoals afgebroken inkt sneller kunnen wegspoelen. Het helpt ook bij de productie van lymfe, dat is wat je witte bloedcellen door het lichaam vervoert, waardoor ze vreemde lichamen kunnen afbreken en gifstoffen uit je bloed kunnen verwijderen. Bovendien helpt water om je huid in goede conditie te houden. De huid heeft, net als alle andere organen in het lichaam, een goede hydratatie nodig om optimaal te blijven functioneren. Hoe beter uw huid in conditie is, hoe efficiënter ze zal reageren op de laserbehandeling.

5. Eet meer immuniteitsverhogende voedingsmiddelen

Bepaalde voedingsmiddelen bevatten eigenschappen die helpen om je immuunsysteem te versterken. Haver en gerst bevatten een soort vezel genaamd bèta-glucaan, dat hoge antioxiderende eigenschappen heeft en helpt bij het versnellen van de genezing van wonden. Amandelen zijn een ongelooflijke bron van vitamine E, die van vitaal belang is voor een gezond immuunsysteem.

Aanbevolen: https://tattoonomore.nl/ 

6. Niet roken

Van roken is aangetoond dat het het tatoeage verwijderingsproces ernstig belemmert. Een Italiaanse studie concludeerde dat de kans op een succesvolle tatoeageverwijdering na 10 sessies met 70% was verminderd bij rokers. Stoppen met roken heeft allerlei voordelen voor de gezondheid, maar als je wanhopig op zoek bent naar ongewenste tatoeages, is dit misschien de extra stimulans die je nodig hebt om te stoppen met roken.

7. Volg het nazorgadvies

Als je eenmaal een proces zoals het verwijderen van je tatoeage met een laser hebt doorlopen, kan het makkelijk zijn om een beetje blasé te worden over de nazorg. Echter, het opvolgen van het advies dat je krijgt is essentieel als je het genezingsproces wilt versnellen. Gedurende 48 uur na de behandeling is het belangrijk om alles te vermijden wat de behandelde huid zou kunnen irriteren, zoals strakke kleding, vochtinbrengende crèmes, make-up of parfum. Probeer het behandelde gebied koel en droog te houden, dus vermijd blootstelling van de behandelde huid aan de zon, hete baden, sauna’s of zwemmen. Het spreekt vanzelf dat u de behandelde zone niet mag krabben of scheren, aangezien dit hoogstwaarschijnlijk irritatie zal veroorzaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.