Gekleurde eyeliners zoals blauwe eyeliner, zijn een goede manier om kleur te gaan gebruiken. Ik ben Manuela en ben al drie jaar visagiste. Wanneer ik mensen naar kleuren in een palet laat kijken, hebben ze het gevoel dat ze een gecompliceerde en sterke blik moeten doen. Wat ik vervolgens doe, ik pak een beetje van die oogschaduw en plaats deze in het midden van de oogleden, gewoon om daarmee te beginnen. Ik wil niet hebben dat het lijkt op iets uit de jaren 80, dus niet teveel kleur op de oogleden leggen, het moet rond de ogen gebieden in een ronde vorm mengen of enkel een klein beetje van kleur met me vingers toepassen. Textuur is wat moderniteit voor mij definieert. Vandaar dat ik niet te poederig, zwaar of kalkachtig wilt gaan. Als vrouw moet je hele sterke eigenschappen hebben en behoorlijk sterk zijn in je besluitvorming en dit toepassen in je schoonheidsroutine. Laat je haar heel vrij ontspannen achter, dus geen goede balans tussen sterk en ontspannen. Het gaat over het hebben van die nonchalante houding.

Schoonheid regels die moeten worden verbroken
Wat ik erg moeilijk vind om te zien, is deze sterke contour en hoogtepunt trend die is binnengedrongen. Niet omdat er iets mis is met contouren en markeren, in mijn werk die ik het ook, maar het is het feit dat het mensen laat denken dat ze dat zouden moeten doen om op een bepaalde manier te kijken en op de anderen te lijken. Make-up moet worden gebruikt als een versterker van schoonheid en het moet een vreugdevolle manier zijn om mezelf te uiten en tijd met mezelf door te brengen. Het moet meer gaan over het uiten van individualiteit en het niet hoeven volgen van regels. Er moet vrijheid van meningsuiting zijn en meer acceptatie van verschillen.

Verrassende make up trend
Tijdens de modeweek heb ik een verrassende make up trend zien opduiken. De neon groene oogschaduw was overal te zien tijdens deze modeweek. Geïnspireerd door de jaren zestig, was de boodschap duidelijk, oog make- up was groot, gewaagd en veelkleurig. Ook op de rode loper verschijnen sterren met neon oogschaduw.
De sleutel om er uit te zien als een muze
Door de kleur alleen op mijn bovenste oogleden te houden, is de sleutel om er uit te zien als muze. Ik kies voor een afgeronde eenkleurige op het bovenste deksel met schone onderste oogleden en helemaal geen mascara op de onderste wimpers. Omdat een limoengroen smokey oog geen lieve honing is. Ook houd ik de rest van me gezicht fris en eenvoudig. Wanneer ik stalen groene verf op mijn oogleden draagt, breng ik dan de contouren naar beneden en laat die lippen bloot.

Hoe ik me bescherm tegen hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie is een ruwe of droge huid en samen met ouderdomsvlekken zijn ze de veelvoorkomende symptomen van vervuiling en rook. Vervuilende deeltjes dringen de huid makkelijk binnen en worden door mij beschouwd als een van de schadelijkste componenten. Het kan de huid remmen in het produceren van collageen en vocht vasthouden. Dit is de reden waarom ik een reeks van andere anti vervuiling programma’s voor huidverzorgingsproducten heb toegepast, waarbij ik lijnen heb gemaakt die beloven te beschermen tegen de dagelijkse vuiligheid van het stadsleven en af te wenden. Wil jij adverteren op mijn pagina tegen een prijs van €10 per dag, vul dan dit contactformulier in voor meer informatie.