Er zijn geen shortcuts naar het kweken van weelderige, lange lokken. Gemiddeld groeit mijn haar ongeveer een halve duim per maand. Mijn algemene  gezondheid, welzijn en genetische factoren beïnvloeden de snelheid van mijn haargroei. Ik kan haargroei stimuleren door gezond haar te behouden door een goed dieet en goede haarverzorging. Ook kunnen bepaalde kruiden helpen om mijn haar sneller te laten groeien. Soms heb je dat het haar sneller lijkt te groeien. Dat is gewoon omdat bepaalde mensen hun haar een dikkere textuur heeft en groeit in een hogere dichtheid. Als mijn haar dikker en dichter wordt, zal het er ook langer uitzien.

Het eten van een gezond dieet
Het eten van een dieet rijk aan eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen is een essentiële voorwaarde voor een gezonde haargroei.

Ik kies voor voedingsmiddelen met veel vitamine A, B, C en E, ijzer, zink, koper, magnesium en selenium. Vooral vitamine B-complex is erg belangrijk om mijn haar sneller te laten groeien. Dus met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen zoals melk, kaas, yoghurt, kip, eieren, volle granen, zalm, spinazie, broccoli, paprika, kool, peterselie, grapefruit, avocado, bruin brood, haver en alfalfa in mijn dieet kan ik mijn haar en hoofdhuid voeden. En het drinken van vers fruit en groentesappen, zoals sinaasappel, grapefruit, wortels, bieten.

Gebruik vaker een conditioner dan shampoo
Ik heb altijd mijn haar gewassen tijdens het douchen, omdat ik van mening ben dat het wegspoelen van vuil goed is voor mijn haar. Maar shampoo neemt ook de nat

uurlijke oliën op mijn hoofd weg, wat essentieel is om mijn haar zacht te houden. Hierdoor wordt mijn haar droger en zwakker. Ik heb het gebruik van shampoo beperkt tot niet meer dan twee keer per week. Verder maak ik gebruik van conditioner wanneer ik mijn haar wast. Conditioner helpt de beschadigde deeltjes in mijn haar te herstellen en het sterk te houden.

Blijf stressvrij
Stress is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan haaruitval. Er wordt aangenomen dat stress de normale haarcyclus kan verstoren en haartjes kan triggeren om de fase van fall-out binnen te gaan. Dus, als ik streef naar snellere haargroei, moet ik de stress in me leven minimaliseren. Om stress te beheersen, kan ik meditatie, ademhalingsoefeningen of andere ontspanningstechnieken gebruiken.

Leg je haar niet te vaak in een knotje
Haarknotjes maak ik niet meer zo vaak, of als ik ze maak knoop ik ze niet zo strak vast. Na verloop van tijd zal structurele schade aan me haar ervoor zorgen dat de fragiele delen breken. Alhoewel ik niet zo dol ben op deze kapsel, wikkel ik me haar in een badhanddoek na te hebben gedoucht. Dit is net zo schadelijk als het maken van een haarknot omdat me haar verstrikt raakt. Wanneer ik mijn haar nu poetst, zullen de fragiele strengen ook sneller breken.

Medische problemen aanpakken
Mijn pogingen om de haargroei te stimuleren zullen geen goede resultaten opleveren als ik onderliggende problemen hebt zoals een schildklierstoornis, hormonale disbalans, chronische ziekte of een ernstige infectie. Bepaalde medicijnen kunnen ook bijdragen aan problemen zoals haaruitval. Ik heb alle eventuele onderliggende problemen geïdentificeerd die kunnen bijdragen aan haarproblemen en deze laten behandelen, zodat mijn inspanningen voor haargroei niet belemmert worden. Door een goede huidverzorgingsroutine te volgen en haarproducten te gebruiken die geschikt zijn voor mijn haartype, kan ik zorgen voor gezond haar. Ik bescherm het ook tegen de zon.

Masseer je hoofdhuid
Het masseren van het hoofdhuid kan de bloedcirculatie in het hoofd verbeteren en de activiteit van haarzakjes stimuleren. Wanneer meer van mijn follikels actief worden, kan ik meer haar laten groeien en ziet mijn haar er langer uit.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.